چگونه یک رزومه کاری حرفه‌ای بسازیم؟ ۵ ویژگی برای جلب توجه مصاحبه کننده

رزومه کاری

نوشتن رزومه به نظر کار ساده‌ای می‌آید. تا دلتان بخواهد، فرمت‌های آماده رزومه و نمونه رزومه رایگان هم در اینترنت یافت می‌شود و تکمیلشان هم وقت زیادی نمی‌خواهد. اما با این‌حال، نگارش رزومه و ساخت رزومه حرفه‌ای یکی از چالش‌های اصلی در مسیر یافتن شغل ایده‌آل است.

وقتی می‌خواهید برای یک فرصت شغلی درخواست ارسال کنید، اولین ابزار و وسیله‌ای که به آن نیازمندید، رزومه کاری تان است. به عبارت دقیق‌تر، پیش از آن‌که مصاحبه کننده با شما برخورد کند و یا به گفت‌وگو بنشیند، این رزومه شماست که از جانب شما صحبت می‌کند و به معرفی‌تان می‌پردازد. بسیاری از فرصت‌های شغی را، بدون آن‌که حتی بدانید و یا متوجه شوید، به دلیل وجود ضعف‌های پنهان در ساختار رزومه از دست می‌دهید.

در این مقاله بنا نداریم شیوه‌ی نوشتن رزومه را توضیح دهیم و یا نمونه رزومه در اختیارتان بگذاریم. اساسا هم، توصیه نمی‌کنیم که ساخت رزومه خود را بر مبنای فرمت‌های آماده بگذارید. فرض‌مان در این مقاله بر آن است که یک نسخه رزومه کاری برای خود آماده کرده‌اید و حالا می‌خواهید از سلامت آن مطمئن شوید. هشت ویژگی که در ادامه می‌آید، کمک می‌کند که مطمئن شوید رزومه‌ای که در دست دارید، حداقل‌های یک رزومه حرفه ای و اثربخش را دارند و موجب می‌شود مسئول استخدام آن‌را در همان برخورد اول در لیست «رد شده‌ها» قرار ندهد!



اطلاعات اشتباه ندهید

به طور کلی حجم اطلاعاتی که در رزومه کاری می‌نویسید، زیاد نیست. اما هر کلمه‌ای که در آن می‌آید، برای مصاحبه کننده اهمیت دارد و ممکن است نظر و توجه‌اش را به خود جلب کند. در معرفی خورد، اغراق نکنید و اطلاعات غیرواقعی را کنار بگذارید. به طور مثال، اگر مدت همکاری‌تان در محل کار قبلی ۸ ماه بوده، آن‌را رُند نکنید!

در نظر داشته باشید که مصاحبه‌کننده و کسی که رزومه کاری شما را بررسی می‌کند، با دیگر مصاحبه‌کنندگان و متخصصان منابع انسانی در ارتباط است و هیچ بعید نیست که برای راستی‌آزمایی اطلاعات رزومه شما با همکاران خود ارتباط برقرار کند.


مختصر و مفید بنویسید

یک قانون نانوشته درباره‌ی رزومه کاری وجود دارد: هرچه کمتر، بهتر!

اگر مدرک قهرمانی شنا در دوره ابتدایی دارید، نیازی به درج آن در رزومه‌تان نیست و احتمالا، تاثیر مثبتی بر روند استخدام‌تان نیز نخواهد گذاشت. همچنین، شرح مفصل و دقیق این‌که در هر موقعیت کاری چه کارهایی کرده‌اید را هم به جلسه مصاحبه موکول کنید و در رزومه تنها به ذکر فهرست‌وار آن بسنده کنید.

خود را جای مصاحبه کننده بگذارید و تنها به ذکر «آن‌چه واقعا مهم است» اکتفا کنید. توجه داشته باشید که علاوه بر رزومه کاری شما، ده‌ها و شاید صدها رزومه دیگر نیز زیر دست بررسی کننده قرار دارد. طبعا نمی‌توان انتظار داشت که تمامی مندرجات رزومه را با دقت بخواند.

هرچند هیچ قاعده و قانونی برای تعداد صفحات رزومه نیست، اما به شکل مرسوم نباید تعداد آن بیشتر از ۳ صفحه باشد. حداقل بهینه بین یک تا دو صفحه است.



از فرمت PDF استفاده کنید

شاید باورش سخت باشد اما، هنوز هم بسیاری از افراد جویای کار رزومه کاری خود در فرمت‌های WORD، تصویر و یا حتی پاورپونت ارسال می‌کنند! نیاز به توضیح نیست که بررسی رزومه در هر فرمتی بغیر از PDF ممکن است ممکن نباشد و بسیاری از متخصصان منابع انسانی، این زحمتِ بی‌جا را بر خود روا نمی‌دارند! پس حتما رزومه خود را تنها در فرمت PDF ارسال کنید.



غلط های املایی رزومه کاری تان را اصلاح کنید

به شخصه وقتی در مقام بررسی کننده رزومه می‌نشیم، اگر با غلط املایی مواجه شوم، اولین چیزی که به ذهن‌ام می‌رسد این است که «درخواست کننده چندان برای یافتن شغل اهمیتی قائل نیست و حاضر نشده چند دقیقه‌ای را صرف بررسی و اصلاح رزومه کاری اش کند»

همان‌طور که در ابتدا عنوان شد، حجم محتوایی که در رزومه می‌نویسید آن‌قدرها بالا نیست. وجود غلط املایی و نگارشی در رزومه، حس ناخوشایندی را در بررسی کننده رزومه ایجاد می‌کند و هیچ بعید نیست که باوجود برخورداری از صلاحیت لازم برای شرکت در مصاحبه، از شما دعوت به عمل نیاید.


ظاهر رزومه را بهینه کنید

آخرین نکته، ساختار ظاهری رزومه کاری تان است. از فونت‌های پیش‌فرض کامپیوتر استفاده نکنید و مطمئن شوید که از فونتی خوانا و رسمی بهره می‌برید. همچنین فاصله‌ی بین خطوط را طوری تنظیم کنید که متنِ رزومه خوانا باشد.

به طور کلی، با نگاهی زیبایی شناسانه به رزومه کاری خود نگاه کنید و مطمئن شوید که ایراد فاحشی در ظاهرش وجود ندارد. با بررسی نمونه رزومه دیگران می‌توانید به طور دقیق‌تری منظور از زیبایی ظاهری رزومه را درک کنید.

امتیاز بدهید!
Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Posts