مشاوره شغلی چیست و چه فایده‌ای دارد؟

مشاوره شغلی چیست

مشاوره شغلی چیست و مشاور شغلی کیست؟ این سوالاتی است که اگر پیش‌تر مشاوره کاری را تجربه نکرده باشید بی‌شک ذهن‌تان را درگیر کرده است. بد نیست پیش از آن‌که بخواهید از خدمات مشاوره شغلی و حرفه‌ای استفاده کنید، نگاهی به تعاریف این عرصه بی‌اندازید و شناخت بهتری از این فضا پیدا کنید.


مشاوره شغلی چیست؟

مشاوره شغلی به زبان ساده به گفت‌وگوی مستمری اشاره دارد که میان یک متقاضی و مشاور ایجاد می‌شود و هدف‌اش، بهبود مسیر شغلی متقاضی است. مشاور شغلی فردی مجرب و کاردان در حرفه‌ای خاص است که می‌تواند با کمک دانش و تجارب‌اش به متقاضی کمک کند که تصمیم‌های بهتری بگیرد، مسیر بهتری را انتخاب کند و در نهایت، سرعت و کیفیت بهتری را رقم بزند.

اگر احساس می‌کنید شغل فعلی‌تان به اندازه کافی الهام‌بخش نیست؛ یا اگر در جست‌وجوی کار تازه‌ای هستید و حس می‌کنید رزومه شما در میان هزاران درخواست دیگر ناپدید شده و دیده نمی‌شود، می‌توانید از یک مشاور شغلی کمک بگیرید. به این ترتیب، می‌توانید مسیر شغلی دلخواه‌تان را پیدا کنید؛ یک رزومه عالی تنظیم کنید؛ و برای یافتن یک شغل مناسب برنامه‌ریزی کنید. باور کنید، همه به همراهی با چنین شخص حرفه‌ای و ماهری نیاز دارند.


مشاور شغلی چیست؟

پس از پاسخ به سوال «مشاوره شغلی چیست» باید به تعریف مشاور شغلی بپردازیم. یک مشاور شغلی یا کوچ فردی است که در زمینه برنامه‌ریزی در زمینه پیشرفت‌های شغلی مهارت دارد. این فرد علاوه بر آشنا کردن کارجویان با اصول مذاکره و باید و نبایدهای آن، به کارجویان کمک می‌کند رزومه‌های خود را به بهترین شکل ممکن ایجاد کنند. به‌علاوه، آن‌ها را برای حضور و درخشیدن در مصاحبه‌های شغلی آماده می‌کند. مجموع این عوامل موجب می‌شود پتانسیل‌های کارجویان در زمینه معرفی قابلیت‌ها و طرح خواسته‌هایشان به حداکثر برسد.

مشاور شغلی می‌تواند ترفندها و اصول کاربردی فراوانی را برای شرکت در یک مصاحبه حرفه‌ای به شما آموزش دهد. به این ترتیب، می‌توانید تاثیر اولیه مطلوبی را ایجاد کرده و جایگاه شغلی مورد نظرتان را کسب کنید. 

در عین حال، او می‌تواند روش‌های پیدا کردن شغل مناسب را یادتان دهد. آشنایی با این روش‌ها به شما کمک می‌کند حتی زمانی که هنوز در استخدام شرکتی هستید بتوانید مناسب‌ترین گزینه بعدی را انتخاب کنید. این امر به‌ویژه مناسب افرادی است که از شغل فعلی‌شان رضایت چندانی ندارند.

در ضمن، یک کوچ شغلی مجرب می‌تواند شما را با تاکتیک‌های مذاکره و بهترین استراتژی‌های طرح خواسته‌هایی مانند اضافه حقوق یا اشتغال در یک پوزیشن بهتر آشنا کند. این موارد از مهم‌ترین عواملی هستند که به موفقیت هر چه بیش‌تر شما در دنیای کار و فعالیت‌های حرفه‌ای کمک می‌کنند.

همچنین بخوانید: مشاور شغلی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ پنج ویژگی لازم برای انتخاب مشاور شغلی


مزایای همکاری با یک مشاور شغلی

همکاری با یک مشاور شغلی و استفاده از دانش و آگاهی او مزایای رقابتی بسیار زیادی را برایتان ایجاد خواهد کرد. برای مثال، این متخصصان به شما کمک می‌کنند یک برند شخصی منحصر به‌فرد ایجاد کنید و در این بازار شلوغ و پر همهمه از دیگر فعالان هم‌رده خود متمایز باشید. در صورت نیاز، این کارشناسان به شما کمک می‌کنند به «بازار کار پنهان» دسترسی یافته و موقعیت‌های شغلی خالی و در عین حال، آگهی‌نشده را پیدا کنید. 

به‌علاوه، با همراهی این افراد یاد می‌گیرید که چطور باید از شبکه‌ها و ارتباطات شخصی‌تان برای به‌دست آوردن شغل مناسب استفاده کنید. گذشته از همه این‌ها، یک کوچر کارآزموده به کارجویان کمک می‌کند نقاط قوت و علایق خود را در قالب ارتباطات حرفه‌ای بیان کنند.

ترتیب دادن مصاحبه‌های شغلی ساختگی و تمرین حضور در چنین فضاهایی از دیگر مواردی است که به شما کمک می‌کند در موقع لزوم بتوانید توجه مدیران استخدامی را به خودتان جلب کنید. به این ترتیب، آن‌ها از میان صدها و هزاران کارجوی مشتاق دیگر شما را انتخاب خواهند کرد.

همچنین بخوانید: مشاوره شغلی چه فایده ای دارد؟ ۵ فایده مشاوره شغلی


وظایف یک مشاور شغلی چیست؟

یک مشاور متخصص به شما کمک می‌کند اهداف شغلی‌تان را بشناسید و برای دستیابی به آن‌ها آمادگی پیدا کنید. این اهداف می‌توانند پیدا کردن شغلی با درآمد بالاتر، تغییر جایگاه، ترفیع یا موفقیت در یک مصاحبه حرفه‌ای باشند.

براساس اظهارات فدراسیون بین‌المللی کوچینگ (ICF)، کار با یک مربی شغلی یک فرآیند خلاقانه است که می‌تواند در زمینه به حداکثر رساندن پتانسیل‌های شخصی و حرفه‌ای الهام‌بخش باشد. وظایف یک مشاور شغلی عبارتند از:

  • تقویت خودشناسی
  • کشف و شفاف‌سازی اهداف
  • قرارگیری در مسیر دستیابی به اهداف
  • آشنایی با بهترین راهکارها و استراتژی‌های موثر در دستیابی به اهداف
  • تقویت مهارت‌هایی نظیر مسئولیت‌پذیری و پاسخ‌گویی

این فرآیند به‌طور چشمگیری کمک‌تان می‌کند دیدگاه‌تان را درباره کار و زندگی بهبود بخشید. در عین حال، با قرار گرفتن در این مسیر می‌توانید مهارت‌های رهبری و همچنین، پتانسیل‌های شخصی و حرفه‌ای خودتان را شناسایی کرده و ارتقا دهید.


هزینه مشاور شغلی چقدر است؟

هزینه مشاوره شغلی آنلاین و یا حضوری به پارامترهای مختلفی همچون تجربه مشاور و طول زمان مشاوره بستگی دارد. یک مشاور شغلی کاردان عموما به حرفه‌ی اصلی خود مشغول است و زمان محدودی را برای ارائه‌ی مشاوره به دیگران صرف میکند. با این وجود، مشاوران شغلی کارساز رویکردی حمایتی به این فعالیت دارند و هزینه‌ی مشاوره شغلی را یک‌دهم مشاوره تجاری تعریف کرده‌اند.

همینک هزینه مشاوره شغلی از کارساز عددی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برای هر جلسه ست.


امتیاز بدهید!
Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Posts