۵ دلیل که چرا کارآفرینان به مشاور کسب و کار نیاز دارند

مشاور کسب و کار

از گذشته‌های دور تا به امروز، افراد برای موفقیت‌شان الگوهایی را برای خود در نظر می‌گرفته‌اند. همۀ انسان‌ها برای دستیابی به نتایج مورد انتظارشان به انگیزه نیاز دارند. در بسیاری از مواقع یک مشاور کسب و کار در ایجاد انگیزه برای پیگیری وظایف مختلف به کارآفرینان کمک می‌کند.

مشاوران از گذشته‌های دور نقش مهمی در موفقیت افراد داشته‌اند. در اُدیسه هومر،  اُدیسه پسرش تلماخوس را به مشاوری امین می‌سپارد تا او را در جنگ تروا همراهی کند، مفهوم اولیه مشاوره و منتورینگ به خوبی در این داستان مشخص است.

به‌طور کلی یک مشاور حرفه‎ای با انتقال تجربه و دانش خود به دیگران، باعث کوتاه شدن منحنی یادگیری در مشورت‌گیرندگان می‌شود. مشاوران به افراد کمک می‌کنند تا بهتر خودشان را ببینند، به توانایی‌های خود پی ببرند و با بینش کسب شده به سمت اهداف خود در زندگی یا کسب و کارشان حرکت کنند.


چرا کارآفرینان به مشاور کسب و کار نیاز دارند؟

بسیاری از کارآفرینان موفق مانند مارک زاکربرگ و استیو جابز، منتور کسب و کار داشته‌اند. حتی زمانی که به رشد قابل قبولی دست یافتند نیز از خدمات مشاوره استفاده می‌کردند. به‌طور کلی کسب و کار آن‌ها بدون دریافت این راهنمایی‌ها، جایگاه امروزی را به‌دست نمی‌آورد.

طبق نظرسنجی که در سال ۲۰۱۳ در دانشگاه استنفورد انجام شده است، نزدیک به ۸۰ درصد از مدیران اجرایی اعلام کرده‌اند که مدیرعامل شرکت آن‌ها از خدمات مشاوره کسب و کاری استقبال می‌کند.
علاوه‌بر این در نظرسنجی دیگری که توسط شرکت فناوری مالی Kabbage از بین ۲۰۰ کسب و کار کوچک انجام شد، ۹۲ درصد از مشاغل کوچک اعلام کردند که مشاوران به‌طور مستقیم بر روی رشد و بقای مشاغل آن‌ها تاثیر می‌گذارند.

در ادامه به دلایلی می‌پردازیم که چرا هر کارآفرینی بدون توجه به دستاوردها و موفقیت‌های فعلی خود و جایگاهی که در حال حاضر دارد به یک مشاور کسب و کار نیاز دارد:

۱- یک مشاور تجربه بیشتری دارد و دیدگاه‌های جدیدی را ارایه می‌دهد

مشاوران کسب و کاری مشکل را از دیدگاه جدیدی می‌بینند. تجربه ارزشمندترین دارایی شغلی هر فردی است و یک مشاور خوب از فراز و نشیب‌های مسیر تا حدود زیادی آگاه است. مشاوران به‌عنوان نقشه و قطب‌نما در مسیر موفقیت کارآفرین عمل می‌کنند.

بسیاری از نظراتی که مشاوران می‌دهند به ذهن خود کارآفرین نمی‌رسد. مشاور کسب و کار کمک زیادی به رشد دیدگاه کارآفرین در تجارت دارد و جلوی بسیاری از شکست‌ها را می‌گیرد.
هرچند که نقش خود کارآفرین در موفقیت‌ها یا شکست‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت ولی مشاور کمک می‌کند تا با دوری از موقعیت‌های قابل اجتناب، رشد سریع‌تری رقم بخورد.

۲- مشاوران به کارآفرینان کمک می‌کنند تا فرصت‌های جدیدی برای شبکه‌سازی پیدا کنند

وقتی صحبت از یک کسب و کار می‌کنیم که به دنبال رشد است، شبکه‌سازی ضرورت پیدا می‌کند. مشاور کسب و کار داری شبکه‌ای از ارتباطات است که با اتصال کارآفرین به آن، فرصت رشد را برای او فراهم می‌آورد.

بیشتر مشاوران دارای شبکه‌ای از ارتباطات با مدیران عامل، مدیران مالی، رهبران و دیگر متخصصان کلیدی در تجارت هستند. مزیت مهم همکاری با یک مشاور کسب و کار، استفاده از فرصت‌های بالقوه‌ای است که ارتباطات مشاوران برای کارآفرینان فراهم می‌کند.

۳- تاثیر مشاوران کسب و کار بر روی فرهنگ سازمانی شرکت

فرهنگ سازمانی (Organizational Culture) نقش کلیدی در موفقیت یا شکست یک کسب و کار دارد. فرهنگ خوب، کارکنان را باانگیزه و متعهد نگه می‌دارد. مشاوران کسب و کاری به کارآفرینان کمک می‌کنند تا فرهنگی را در شرکت خود توسعه دهند که موجب یکپارچگی سازمانی آن‌ها شود.

به‌عنوان مثال، اعتماد یک سنگ بنای مهم در هر کسب و کاری است که باعث اتحاد بیشتر بین کارکنان، شرکای تجاری و مشتریان یک کسب و کار می‌شود. یک مشاور کسب و کار با ارایه راهکارهایی به کارآفرین کمک می‌کند تا اعتمادسازی را در فرهنگ سازمانی جا بیندازد. به یاد داشته باشیم که حضور خود مشاور کسب و کار به ایجاد اعتماد بین مدیران، شرکای تجاری و حتی مشتریان کمک خواهد کرد.

۴- مشاور کسب و کار در تصمیم‌گیری قاطع به کارآفرین کمک می‌کند

کارآفرینان به‌عنوان مدیر یک کسب و کار، نیاز به تصمیم‌گیری سریع و قاطعانه دارند. این تصمیمات بر روی بقا یا مرگ کسب و کار تاثیر می‌گذارند. این کار مانند پا گذاشتن بر روی یک میدان پر از مین است. در چنین شرایطی مشاور کسب و کار، به کارآفرین کمک می‌کند تا درست تصمیم‌گیری کند و عواقب منفی تصمیمات خود را به حداقل برساند.

۵- تقویت مهارت‌های مدیریتی با کمک مشاور

ایجاد یک کسب و کار سخت است، اما حفظ و پیش بردن آن دشوارتر است. این امر مستلزم داشتن مجموعه‌ای از مهارت‌های مدیریتی از جمله ارتباطات، برنامه‌ریزی، تفکر استراتژیک و حل مسئله است. یک مشاور یا منتور خوب در تقویت این مهارت‌ها به کارآفرین کمک زیادی خواهد کرد.


چگونه یک مشاور کسب و کار خوب پیدا کنیم؟

مشاور کسب و کاری خوب مانند سکۀ طلا ارزشمند است، اما برای یافتن مشاور خوب باید زمان گذاشت. نگران نباشید، زیرا با کمی جستجو هر کارآفرینی یک مشاور کسب و کار مناسب خود را خواهد یافت.

کارآفرین به کسی نیاز دارد که حاضر باشد زمان و تلاش خود را بر روی او سرمایه‌گذاری کند. پیدا کردن یک مشاور کسب و کار خوب مانند پیدا کردن یک شریک زندگی است. یک کارافرین باید با گسترش شبکه ارتباطاتی خود امکان دسترسی به مشاوران را برای خود فراهم کند. مشاورانی تاثیرگذار هستند که ارزش های مشترکی با کارآفرین دارند. استفاده از شبکه‌های اجتماعی تخصصی مانند لینکدین در یافتن مشاور کمک کننده است.

کارآفرینان به خوبی می‌دانند که برخی از مشاوران نمی‌توانند عملکرد خوبی داشته باشند. البته اشکالی ندارد، همۀ روابط به موفقیت نمی‌رسند. اما نکته کلیدی این است که کارآفرین قبل از هر کاری خود بداند که از مشاور کسب و کار چه انتظاراتی دارد.


همه باید مشاوره کسب و کاری داشته باشند (حتی مشاور کسب و کارتان)

نکته مهم این است که مشاور کسب و کاری شما، خود یک مشاور دیگر دارد و مشاورش یک مشاور دیگر دارد و الی آخر…
دانش مشاوره از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد و با اضافه شدن هر حلقه، این دانش قدرتمندتر می‌شود. کارآفرینان جوان نیز باید تمامی تلاش خود را برای یادگیری انجام دهند تا در آینده و زمانی که فرصت برای آن‌ها فراهم شد، خود به یک مشاور یا منتور تبدیل شوند.

مشاوران کسب و کار خوب، درهای موفقیت را بر روی کارآفرینان باز می‌کنند. یک نقل قول معروف از تاجر آمریکایی رابرت کیوساکی وجود دارد که می‌گوید:

” مشاوران کسب و کار در زندگی هر کسی مهم هستند، پس آن‌ها را عاقلانه انتخاب کنید. “


سخن پایانی

کارآفرینان با مجموعه‌ای از ابهام‌ها در کار خود مواجه هستند. آن‌ها برای رسیدن به موفقیت و رشد سریع به سراغ مشاوره‌های کسب و کاری می‌روند. مشاور کسب و کار سعی می‌کند تا با تحلیل‌های درست، دیدگاه‌های متفاوتی را درباره موضوعات مختلف به کار آفرین ارایه دهد.
دیدن موضوعات با عینک مشاور به کارآفرین فرصتی متفاوت برای خلق موقعیت‌هایی جدیدی را می‌دهد. هر کسی، در هر شرایطی نیاز به مشاور/مشاوران کسب و کاری دارد تا در مسیر خود از راهنمایی‌های آن‌ها برخوردار شود.

امتیاز بدهید!
Total
0
Shares
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Posts